Zdravo, lepotice moje! Sigurna sam da su mnoge od vas i domaćice, ili bar da uživaju u slatkim poslasticama kao ja. Danas ću vam predstaviti jednu od mojih omiljenih torti. Često je pravim, jer je preukusna, brzo se sprema i pravo je letnje osveženje. Zamislite, ja koja obožavam čokoladne torte, rešim da probam ovu voćnu, i nastavim da je pravim često. Neću Vam slikati postupke pravljenja torte jer smatram da je svima nama dovoljan samo recept i malo strpljenja i ljubavi prema tome što pravimo da bi to ispalo lepo i kvalitetno.
Moja voćna Čarolija
Sastojci koji su Vam potrebni:
- Jedno veliko pakovanje Plazma keksa,
- 500 g. C šlaga, ili šlaga koji Vi mislite da je najkvalitetniji,
- 6. čaša kiselih pavlaka,
- 6. kesica goveđih želatina, obavezno goveđih, ne svinjskih!
- 25.kašika šećera.
- Gazirana voda.
- Voće, količina po želji. Obično stavljam višnje, ali mogu i jagode i maline.Ukoliko se opredelite za njih ih, onda ih stavite što manje, jer kada popuste hoće da puste vodu u tortu pa onda sva omekša.
- Ko ne voli voće može umesto njega da doda jednu istopljenu Milka čokoladu.
Postupak pravljenja:
- Kalup za tortu, ukoliko ga nemate možete koristiti pleh ili šerpu ukoliko želite okruglu tortu, obložite aluminijumskom folijom i poredjajte plazma keks svuda oko kalupa ili na dno, (po vašoj želji možete oblikovati bilo kakav oblik. Na mojim slikama možete videti kako sam ja to uradila).
- Umutite dobro šlag sa kiselom vodom i ostavite u hladno.
- Zatim pavlaku saspite u drugu posudu i u nju dodajte 25.kašika šećera. Lagano kašikom promešajte da se sjedini, ne smete dugo mešati da se ne razvodeni.
- Pavlaku polako dodajte u šlag sve vreme muteći mikserom, samo da se sjedini.
- U malu šerpicu uliti pola šolje obične vode i u nju sipati kesice želatina. Staviti na zagrejanu ringlu i sve vreme mešati dok ne počnu da se pojavljuju mehurići i dok ne postane tečan.
- Zatim brzo sipati u smesu sa šlagom i pavlakom sve vreme brzo muteći.
- Nakon toga dodati voće po želji i promešati smesu varjačom ili kašikom.
- Smesu sipati u posudu obloženu folijom i ostaviti u frižider na dva sata da se stegne.
- Posle toga prevrnite na tacnu i poslužite. :)
Torta bude jako ukusna, osvežavajuća, izdašna, i bude jako čvrsta jer se koristi govedji želatin. Ukoliko želite možete da pravite i duplo manju meru.
Da li Vam se svidja moj recept, da li planirete da je pravite? Ukoliko Vam nešto nije jasno, slobodno me pitajte!
Njami, njami, deluje fantasticno :)
ОдговориИзбришиI ne deluje komplikovano za pravljenje :)
Brzo se sprema, jer ne treba da se pece. A, ukus fantazija. Ako budes pravila javi utiske! :*
Избриши