среда, 11. мај 2016.

Moja voćna Čarolija

Zdravo, lepotice moje! Sigurna sam da su mnoge od vas i domaćice, ili bar da uživaju u slatkim poslasticama kao ja. Danas ću vam predstaviti jednu od mojih omiljenih torti. Često je pravim, jer je preukusna, brzo se sprema i pravo je letnje osveženje. Zamislite, ja koja obožavam čokoladne torte, rešim da probam ovu voćnu, i nastavim da je pravim često. Neću Vam slikati postupke pravljenja torte jer smatram da je svima nama dovoljan samo recept i malo strpljenja i ljubavi prema tome što pravimo da bi to ispalo lepo i kvalitetno.


Moja voćna Čarolija


Sastojci koji su Vam potrebni:

  • Jedno veliko  pakovanje Plazma keksa,
  • 500 g. C šlaga, ili šlaga koji Vi mislite da je najkvalitetniji,
  • 6. čaša kiselih pavlaka,
  • 6. kesica goveđih želatina, obavezno goveđih, ne svinjskih!
  • 25.kašika šećera.
  • Gazirana voda.
  • Voće, količina po želji. Obično stavljam višnje, ali mogu i jagode i maline.Ukoliko se opredelite za njih ih, onda ih stavite što manje,  jer kada popuste hoće da puste vodu u tortu pa onda sva omekša.
  • Ko ne voli voće može umesto njega da doda jednu istopljenu Milka čokoladu.



Postupak pravljenja:
  • Kalup za tortu, ukoliko ga nemate možete koristiti pleh ili šerpu ukoliko želite okruglu tortu,  obložite aluminijumskom folijom i poredjajte plazma keks svuda oko kalupa ili na dno, (po vašoj želji možete oblikovati bilo kakav oblik.  Na mojim slikama možete videti kako sam ja to uradila). 
  • Umutite dobro šlag sa kiselom vodom i ostavite u hladno.
  • Zatim pavlaku saspite u drugu posudu i u nju dodajte 25.kašika šećera. Lagano kašikom promešajte da se sjedini, ne smete dugo mešati da se ne razvodeni.
  • Pavlaku polako dodajte u šlag sve vreme muteći mikserom, samo da se sjedini.
  • U malu šerpicu uliti pola šolje obične vode i u nju sipati kesice želatina. Staviti na zagrejanu ringlu i sve vreme mešati dok ne počnu da se pojavljuju mehurići i dok ne postane tečan. 
  • Zatim brzo sipati u smesu sa šlagom i pavlakom sve vreme brzo muteći. 
  • Nakon toga dodati voće po želji i promešati smesu varjačom ili kašikom.
  • Smesu sipati u posudu obloženu folijom i ostaviti u frižider na dva sata da se stegne.
  • Posle toga prevrnite na tacnu i poslužite. :) 

Torta bude jako ukusna, osvežavajuća, izdašna, i bude jako čvrsta jer se koristi govedji želatin. Ukoliko želite možete da pravite i duplo manju meru.


Da li Vam se svidja moj recept, da li planirete da je pravite? Ukoliko Vam nešto nije jasno, slobodno me pitajte! 

2 коментара:

  1. Njami, njami, deluje fantasticno :)
    I ne deluje komplikovano za pravljenje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brzo se sprema, jer ne treba da se pece. A, ukus fantazija. Ako budes pravila javi utiske! :*

      Избриши