понедељак, 13. март 2017.

Moja Rutina Pranja Četkica & Da Li Nam Je Potrebna Gomila Četkica?!

Zdravo lepotice, u današnjem postu pričamo o onome bez čeka ni jedan lep makeup ne može, a to su četkice. 
Mnogo vas me pitalo na koji način perem četkice, koliko puta mesečno ih treba prati, koliko četkica nam je potrebno za šminkanje i zbog toga sam odlučila da svoje mišljenje podelim sa vama. Kako sam ja maler kada je gubljenje četkica u pitanju, ovo su one koje su trenutno tu. Neke od njih su mi ostale kod sestre, neke su se prosto izgubile, a ove koje vidite na sledećoj slici trenutno koristim. Na slici takođe možete videti i ovaj ljubičasti brusheg koji služi za pranje četkica i mnogo, mnogo olakšava posao. Nije skup uopšte, košta oko 300 RSD ili oko 2,5e, a zaprljane četkice izgedaju ovako:

 
Četkice nisu brendirane, kupila sam ih na Kineskom sajtu Zaful. Ove sa zlatno-crnom drškom su bile oko 13$ dok su sa bakarno-crnom drškom bile oko 9$. Ove dve bele četkice za nanošenje senki sam kupila u kineskoj radnji u Šapcu, uz njih sam dobila jednu veću četkicu koju koristim za nanošenje bronzera ili hajlajtera jer je jako meka i nežna,  kao i jedan aplikator za senku i češljić za obrve. Taj set je koštao 250 RSD ili 2e, korim ih više od godinu dana i ni jedna dlačica nije otpala čak ni posle pranja. I da se razumemo, kineske četkice DA, kineska šminka nikako, NE! 

Stručnjaci kažu da četkice treba prati na svakih petnaest dana, meni je to dugo i četkice mi se baš zaprljaju jer se često šminkam pa ih perem svake nedelje, 15 minuta možemo posvetiti njima i imati čiste četkice koje i bolje nanose šminku kada su čiste i čuvaju zdravlje naše kože. 
Način pranja:
U plastičnu posudu sipam čistu vodu i šampon, možete kupiti sredstvo namenjeno za pranje četkica ali ukoliko ga nemate možete ga zameniti šamponom. Zatim četkice perem pomoću brushega koji je stvarno sjajna stvar i veoma mnogo pomaže da se sva nečistoća otkloni i opere sa četkica. Kada to uradim obično ih ispiram na slavini jer mi je tako lakše i bolje se isperu. U ovom slučaju isprala sam ih u dve vode. Voda nakon pranja izgleda ovako:

Na sledećim fotografijama možete videti kako izgledaju četkice nakon pranja. Jeste da sada izgledaju kao da su promenile oblik ali nakon sušenja su iste kao i ranije. Ukoliko se odlučite za kupovinu ovih četkica, moj savet vam je da birate ove sa crno-sivom dlakom jer su dosta mekše, nežnije i ne grebu lice, dok su sa belom dlakom znatno kruće.
Sve mi, pripadnice ženskog pola smo sklone shopingu i želimo da imamo što više šminke pa tako i četkica. Nekada iz potrebe a nekada zbog toga što smo opsednute njima, ja ne nameravam da se zaustavim na ovom broju, planiram da ih kupim još. Mada, iskreno govoreći nema potrebe za tim, ali žensko k'o žensko. :-) Mnogo vas me pitalo koliko nam je četkica potrebno, ja imam četiri četkice koje najčešće koristim za nanošenje senke i četiri četkice koje najčešće koristim za nanošenje pudera u kamenu, tečnog pudera, hajlajtera i bronzera. 
Verovali ili ne, mnogi poznati šminkeri koriste jednu, svoju omiljenu četkicu za nanošenje senke. Najbitnije je da je ona praktična i vama zgodna za korišćenje. 
Četkica koju ja najviše koristim je peta sa leve strane na gornjoj slici. Sa njom odlično mogu da blendam, da nanosim senku tik uz kapak, da popujavam obrve ili da nanosim gliter senku. Stvarno je odlična i nudi bezbroj mogućnosti. Vama je za početak sasvim dovoljno da imate pet četkica, bilo da želite Aurine, nekog drugog brenda ili kineske, potrebne su vam:

- Velika četka za nanošenje pudera u kamenu ili prahu,
- Četka za nanošenje tečnog pudera,
- Manja četkica za nanošenje rumenla, bronzera, hajlajtera ili konturisanje lica.
- Četkica za nanošenje senke
- Četkica za blendanje senke
To su osnovne četkice koje trebate imati za početak, kasnije svoju kolekciju možete dopuniti u svakom trenutku.
Nadam se da vam je moj post bio od koristi i da vam je pomogao. Šta bi volele još da čitate u narednom periodu i da li vam se dopadaju moje četkice?

10 коментара:

  1. Анониман13. 3. 2017. 06:36:00

    Imamo iste setove četkica. Meni su skroz okej , samo im se drška odlepila ali sam ja to ponovo učvrstila. :*
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post. ❤ ⬇
    Special Section

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam kineske četke i imam ih hrpu :D ne volim da dajem novac na skupe četke jer ih perem posle svake upotrebe i tako im skraćujem vek trajanja :) Odličan post, baš mi se sviđa <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Irena, delimo isto mišljenje o četkicama. Zato ni ja ne volim skupe četkice. <3

      Избриши
  3. Svetlana mila, predivan post, zaista! Uspela si da obuhvatiš dve jako interesantne i korisne teme, i to opisala na veoma lep i sadrzajan nacin, a opet ne predugacko (tako da post postane dosadan). zaista sam ogromni ljubitelj cetkica, tako da je moje uzivanje u ovom postu bilo zaista veliko! Slazem se da je svega par cetkica potrebno svakoj dami, ali takođe spadam u one 'opsednute' njima, tako da ih imam mali milion, ali mi zaista tesko pada njihovo pranje, upravo zbog brojnosti istih. Mada opet bih se slozila sa tobom, zaista bi trebalo odvojiti petnaest minuta nedeljno za pranje istih, jer cemo tako pomoci i sebi (higijenski) a i njima (da duze potraju). Odlican post!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno napisan post,i apsolutno se slazem u svemu sa tobom,samo sto ja malo preterujem,pa bukvalno perem svoje cetkice posle svakog koriscenja i koristim poseban sapun samo za njih.

    https://suzastil.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман19. 3. 2017. 09:37:00

    Pisala sam ti o hvaljenom sredstvu za pranje cetkica,licno nisam bila zadovoljna,jer uvek ostane pudera u tragovima,ma koliko ih "dobro" oprala.
    Ovaj metod cu definitivno isprobati .

    ОдговориИзбриши