субота, 28. јануар 2017.

Redovno Skidanje Šminke, Put Do Zdravog I Blistavog Lica

Sve smo barem jednom bile u situaciji da nakon povratka sa posla ili iz provoda jedino što želimo jeste da legnemo u krevet i dobro se naspavamo. Naravno, sama pomisao na to da treba pre toga da skinemo šminku teško nam pada.


Statistika kaže da svaka treća žena leže da spava a da pre toga nije skinula ostatke šminke sa lica. To nije tako dobra ideja, šta više slično je kao koristiti fejk šminku. U nastavku posta pogledajte i zbog čega. 

Ostaci šminke na licu tokom noći mogu izazvati dosta problema jer se ostatci šminke uvlače u pore i tako se pore proširuju i postaju jako vidljive na koži. Zapušene pore vode ka inflamaciji pa infekciji. Zbog toga se na koži javljaju bubuljice, akne i mitiseri. 

Šminka u isto vreme deluje isušujuće na kožu, koža na taj način gubi vlagu i postaje isušena, ogrubela i peruta se. Ukoliko dođe do toga, izgubićete sveže i blistavo lice i ni rumenilo ni bronzer ni hajlajter ne mogu lepo izgledati na licu ni delovati prirodno ni lepo.
Ukoliko je vaše lice sklono aknama ili hormonskim bubuljicama to je razlog više da obavezno pre spavanja skinete šminku. Šminka na licu tokom noći može izazvati i alergijske reakcije poput crvenila, perutanja i bubuljica

Pored toga što je redovno skidanje šminke pre spavanja najbolja stvar za vaše lice iz dermatoloških razloga, skidanje maskare uveče se obavezno preporučuje. Priznaćete da nije baš lep prizor ujutro se probuditi i videti tragove maskare ili ajlajnera ispod očiju ili na obrazima. Ostatci maskare mogu izazvati crvenilo ili peckanje očiju kao i mnoge druge infekcije. Dakle, redovnim skidanjem šminke uštedećete i vreme pa se sutradan možete lepo našminkati bez prethodnog skidanja šminke. 

Ostaci šminke na licu mogu prouzrokovati i druge probleme. Možete šminkom umazati svoju omiljenu posteljinu i ona nikada više neće biti lepa kao što je bila.
Pošto smo rekli zbog čega je važno redovno skidati šminku red je da kažemo i koji proizvodi će vam pomoći u tome. Danas na tržištu možete naći mnogo proizvoda za skidanje šminke kao što su micelarne vode, ulja za skidanje šminke, sredstva za skidanje šminke za predeo oko očiju. Ako mislite da to možete samo vlažnim maramicama, varate se. Vlažne maramice nikako nisu dovoljne i one ne mogu zameniti sredstvo za skidanje šminke jer ne mogu da deluju dubinski i očiste nečistoće ispod površine kože. Ovakva sredstva možete pronaći u apotekama, Lilly drogerijama ili DM objektima. Kako je nauka napredovala imate sredstva prema tipu kože, u manjim ili većim pakovanjima i naravno prilagodljiva svačijem novčaniku. 

Nakon skidanja šminke preporučuje se da na lice nanesete neku hidratantnu kremu kako bi imalo dodatnu negu i hidrataciju.

Nadam se da su vam moji saveti bili korisni i da ćete u buduće redovno skidati šminku i na taj način negovati i održati svoje lice blistavim i zdravim. 

P.S. Možete me pratiti i na facebook stranici, klikom na: --> Moj Šminkeraj Facebook Page.
Hvala što se čitamo. :-)

1 коментар:

  1. Анониман19. 3. 2017. 09:25:00

    Ovo moram jednostavno da prokomenatrise jer sam primetila da 90% mojih drugarica sminku ne skida.Kazu,mrzi ih. U tom slucaju,postoje rukavice za skidanje sminke, za 2minuta lice je cisto. Posle toga neku kremu,ako vec "nemas vremena" za detaljnije ciscenje.
    Ujedno,posle skidanja sminke,meni je super bio-oil ulje.Preporod za kozu :)

    ОдговориИзбриши