уторак, 3. мај 2016.

Moj način skidanja šminke


Pošto sam dosta pisala o tome kako da se našminkamo, red je da napišem i kako da lako skinemo šminku.

Dok nisam upoznala ili čula za ovaj proizvod, šminku sam skidala Niveinom kremom, jer je masna, i šminka se lako skida. Potom sam od drugarice čula za sredstvo koje ona koristi i koje je rešenje za naš problem.
Priznaćete, da kada se vratimo sa slavlja, rodjendana ili pak šetnje, svima nama bude malo teško da počnemo sa skidanjem šminke jer smo umorne. Ali to se ne sme preskočiti, da bi nam lice bilo zahvalno i lepo.
-Nabavila sam ga i ja, dosta skeptična jer nisam verovala u njegovo dejstvo. Radi se o SEPHORA WATERPROOF EYE MAKEUP REMOVERU.  


Nalazi se u plastičnom pakovanju, od 25.ml. Skida čak i vodootpornu šminku, nije iritantan ni za oči ni za lice i koža nakon njega bude čista i meka. Što je teško poverovati, zar ne? Jako je efikakasno, i svima bih ga preporučila. Ono što je bitno da kažem ne sadrži ni paraben ni sulfat, zasnovano je na biljnoj bazi. Prvenstveno je namenjeno da uklanja šminku oko očiju jer osvežava i hidrira predeo oko očiju i obogaćuje trepavice ali ja sa ovim sredstvom skidam šminku sa celog lica. 
Sredstvo je tečno, kada ga gledamo, prva polovina njega je plava a druga bela. Zato ga obavezno pre korišćenja treba promućkati.
Cena ovog sredstva za uklanjanje šminke iznosi oko 1000.dinara ili 7.90$.
Još uvek ga je teško kupiti kod nas, mislim da ga ima samo u TC. Ušću ili u Beogradu u Ušću. Nakon što skinem šminku sa njim, obavezno se umijem, izbrišem lice i nanesem Nivea kremu.


Nivea krema je jedna od retkih koja prija mojoj koži, nije iritantana i ne pojavljuju mi se bubuljice nakon njenog nanošenja. Zato je obavezno stavljam posle skidanja šminke, jer lepo neguje lice, i kako bih rekla, lepo osvežava kožu i posle nje bude kao nova. Nju inače stavljam svakodnevno, jer volim da mi se lice sija, i da miriše onako lepo na Niveu. 

Da se podsetimo prethodna dva posta:
Šta se nalazi u mom neseseru pogledajte ovde.
Našminkaj se korak po korak #5 pogledajte ovde.

Na koji način Vi skidate šminku? 

8 коментара:

  1. Hvala sto si podelila sa nama kako to ti radis :)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Tamara, ovo sredstvo jeste malo skuplje ali veruj mi vredi svaki dinar. Ja ga koristim vise od 6.meseci a imam jos pola bočice iako se dosta često šminkam. Zato ga preporučujem svima.

    ОдговориИзбриши
  3. Bas lijepo pises i meni se dopada :) Samo nastavi tako :D ja koristim Les soins Bio micelarnu otopinu, Avon dvofazni odstranjivac sminke za oci koji sam dobila na recenziju i nisam puno ocekivala od njega jer sam dugo koristila isti Balein ali me potpuno odusevio, o njima sam pisala i na blogu :) Koristim i Himalaya mlijeko za skidanje sminke ukoliko micelarnom ne mogu sve da uklonim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim pohvalama, nisam koristila ništa od toga što ti koristiš ali ću imati u vidu kada potrošim ovo pakovanje. Takodje bih ti ga preporučila da ga probaš, jer nema šanse da potpuno ne skine šminku sa lica. <3

      Избриши
  4. Sephora je, generalno, izuzetno dobra i moram da priznam da bih, posle citanja ovog tvog teksta, ovog trenutka otisla i kupila bocicu. 😊 Tesko je doci do njihovih proizvoda, pa zato za skidanje sminke koristim mleko za tu namenu, trenutno Gerovital kojim sam prilicno zadovoljna.Prema micelarnim vodama jos uvek imam neku dozu odbojnosti.Lep pozdrav za tebe. 😊

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jelena, i ja takodje imam neku odbojnost prema micelernim vodama, za sada koristim ovo i ne planiram da ga menjam. Jedino, ako ne uspem da ga nabavim jer ga je teško naći. Hvala ti što me pratiš. :*

    ОдговориИзбриши
  6. Probala sam svasta al Sephoru jos ne ,recimo bioderma micelarna mi je naj od naj al malo je skuplja pa joj imam sjajne zamene 😊

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupo. :) Nisam jos uvek koristila micelarnu ali kada potrosim ovo planiram da probam.

      Избриши