среда, 1. јун 2016.

La Roche - Matirajuca Krema

Pozdrav, dragi moji! Danas ću vam preneti svoje utiske o La Roche matirajućoj kremi za lice, koju sam počela da koristim pre neke tri nedelje.



 Ova krema je namenjena da hidrira lice, reguliše sebum i sjaj i smanjuje pore. Krema nam stiže u pljosnatoj tubici od 40. ml i ono što je važno reći je da ne sadrži paraben. U sastavu kreme se nalazi nov aktivni sastojak sebulyse koji reguliše sebum sa jačim delovanjem od cinka. Sadrži alkohol, salicilne kiseline, nano čestice koje upijaju višak sebuma, termalnu vodu koja smiruje kožu lica, glicerin i još neke sastojke koji pomažu matiranju pri nanošenju. Krema intezivno miriše na apotekarski alkohol ali vremenom taj miris izbledi pa se manje oseća. 




Effaclar mat krema je dnevna krema koja je namenjena mešovitoj i problematičnoj koži. Na sajtu proizvođača je navedeno da je treba koristiti ujutru i uveče, koža treba da je zaglađenija, pore da budu zategnute i da ne luči toliko sebuma kao pre. Ja sam je koristila uglavnom ujutru jer mi je tako više odgovaralo i učinak je znatno vidljiv. Kada se nanese na kožu formira se tanak sloj na licu koji se i ne primećuje, ali kada dodirnem prstima osećam da je lice dosta nežnije i glađe. Sviđa mi se što ima mat efekat pa mi lice satima bude matirano, lepo i nežno i hidrirano. Dovoljno je naneti vrlo malo kreme kako bi se razmazala po celom licu. 
Tekstura kreme je lagana, vodenasta i jako se lako i brzo razmaže po licu.


Koristim je oko tri nedelje i dosta sam zadovoljna rezultatom. Moja koža je suva sa masnom T-zonom i kremu sam nanosila na celo lice. Ono što sam primetila je da T-zona neće da prosija, količina sebuma se znatno smanjila a suvi delovi lica su jako glatki i lepi. Ova krema inače je namenjena i kao podloga za puder.  Jednom sam je tako i koristila, pre nanošenjea tečnog pudera stavila sam nju, jako brzo je upila tako da sam gotovo odmah mogla da stavim puder što je jedan plus, jer nisam morala dugo da čekam da počnem da se šminkam. Ne masti se na koži čak ni u ovo toplo vreme što je odlično jer je mogu koristiti i kao zamenu za puder u toku dana.
Krema mi nije iritirala područje oko očiju, nije izazivala crvenilo miti drugo neželjeno dejstvo. Sasvim sam zadovoljna njenim kvalitetom ali cenom i nisam baš. Pa je jedini minus ta visoka cena kreme pa mislim da ne mogu svi da je priušte.

Gde se može nabaviti: U Lily objektima i bolje snabdevenim apotekama kao i na njihovom sajtu.

Cena:  1,612 RSD  ili  13, 4 e.

Da li bih ponovo kupila:   Da!

Da li bih je preporučila vama:   Da!

Ocena 1/10:    10.


8 коментара:

  1. Odlicna je...i meni se masti t zona.. odlicna je...samo je cena malo 😯

    ОдговориИзбриши
  2. Meni nije odgovarala jer imam jako suvu kožu pa sam je poklonila drugarici koja ima masnu i ona je očarana njom :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da bi i meni mogla da odgovara, jer imam kombinovani tip koze. Verujem da je odlicna, ali trenutno ne bih dala toliko novca za nju. Mozda jednom... 😊

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ukoliko ae ipak odlučiš znaj da je odlična i da je lice posle korišćenja nje više nego lepo i čisto. :)

      Избриши
    2. Ukoliko ae ipak odlučiš znaj da je odlična i da je lice posle korišćenja nje više nego lepo i čisto. :)

      Избриши
  4. Mislim da bi i meni mogla da odgovara, jer imam kombinovani tip koze. Verujem da je odlicna, ali trenutno ne bih dala toliko novca za nju. Mozda jednom... 😊

    ОдговориИзбриши