субота, 17. децембар 2016.

Šta Mi Je Doneo & Šta Uzeo Blog

Posle više od osam meseci aktivnog pisanja bloga odlučila sam da napišem ovaj post i prenesem vam svoje mišljenje i utiske. Godina se polako bliži kraju i bilo je vreme dobro razmisliti o svemu.
Šta mi je blog doneo?!
Kada sam počela da pišem blog plašila sam se kako će moja okolina reagovati na to, a nisam ni pomislila da ću na taj način steći mnogo prijateljica sa kojima mogu da pričam o kozmetici, šminci, da razmenjujemo svoja iskustva, preporučujemo jedne drugima proizvode koji su nas oduševili i budemo tu jedni za druge uvek. Upoznala sam mnogo divnih (sada mojih) drugarica, neke od njih su moje koleginice (urednice bloga) dok su neke od njih saradnice, čitaoci bloga i ljubitelji kozmetike. U tom smislu sam postala dosta bogatija i to je za mene najvažnije što mi se dogodilo u prethodnoj godini.
Od početka pisanja bloga postala sam komunikativnija. Od kada pišem blog, svakodnevno pričam sa saradnicima bloga i sa damama koje čitaju blog. To mi je jako pomoglo da u društvu mogu više da se opustim i da budem to što jesam.

Imam više samopouzdanja.
Oduvek sam imala svoje JA, uvek sam bila oštra na jeziku. Nikada nisam dozvolila da me neko uvredi, ponizi i da mi poklonom zavara oči. Ponos mi je bitniji od svega, ali postala sam još sigurnija u sebe, verujem u ono što govorim i radim. Zadovoljna sam sobom ali se trudim da to što radim, radim još bolje i kvalitetnije. Ne plašim se da iznesem svoje mišljenje, znam da se to nekima ne dopada ali to što mislim to i kažem. A, ako nešto kažem to onda mora biti tako.
Mnogo sam naučila za ovo vreme pisanja, ali mnogo. Mnogo stvari nisam znala i trudim se i dalje da znam što više i to prenesem publici. Počevši od osnovnih pravila šminkanja do toga da znam i shvatim dosta teže korake.

Saradnje
Imala sam priliku da probam jako puno kozmetičkih proizvoda kao i brendova. Nešto mi se manje svidelo, nešto više ali to mi je doprinelo da se bolje upoznam sa kozmetikom, da mogu da uporedim brendove i da saznam šta je to što mojoj koži i kosi prija i odgovara.

Što se tiče stranih sajtova, pružila mi se prilika da sarađujem i sa njima. Da mi je neko rekao pre godinu dana da ću i to raditi, samo bih se nasmejala i rekla da to nije moguće.
Naišla sam na podsmeh nekih koleginica jer su to kinezi, meni to ne smeta ako je garderoba kvalitetna. Uvek iznesem svoje mišljenje kao što je to bilo i sa sajtom Girlmerry kada sam rekla da garderoba uživo nije kao na sajtu i prekinula tu saradnju.
Šta mi je blog uzeo?
Uzeo mi je slobodno vreme. Pre sam imala mnogo slobodnog vremena, bila sam nervozna jer nisam znala i imala kako to vreme da popunim. Sada hvala Bogu, uvek imam nešto zanimljivo da radim.

Uzeo mi je poverenje u određene ljude koji se takođe bave blogovanjem. I to u one za koje nikada ne bih rekla da su takvi, jer se predstavljaju kao fine i humane osobe. Dok u realnom svetu nema šta ne bi uradili zarad jedne nagrade ili poklona,  tim ljudima  je uvek svega malo. Tačno prst da im daš, celu ruku bi uzeli. Kada bi ti pomogli ili samo rekli savet, za uzvrat bi odmah tražili. Ili očekivali poklon. Ne volim takve ljude, ne volim ljude kojima je odmah korist najvažnija. I sama sam pomogla mnogim devojkama koje su tek počinjale da pišu jer znam koliko je meni bilo teško na početku. Volim ljude koji su ljudi u pravom smislu te reči.
Još jednu ružnu stvar mi je odneo, a to su negativne misli. Naučila sam da ako se jedna vrata zatvore druga će se otvoriti. Nikada ne treba biti negativan, uvek na sve gledati pozitivnim očima. I sve što se dogodilo ili nije bilo je to s' razlogom.


Zato, ukoliko tek planirate da pišete, verujte u sebe! Volite to što radite, trudite se da budete što bolji i uvek radite na sebi. Tu ima uvek da se radi.
Hvala što pratite moj blog!



14 коментара:

  1. Prelep post :) Veoma iskren i direktan :) Ja sam tek pocela sa blogovanje tako da su mi postovi poput ovog uvek dobrodosli :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Marina, jako sam srećna ako sam ti ovim postom bar malo pomogla. Biće još ovakvih postova u narednom periodu, kako bi oni koji tek počinju bili upoznati upoznati sa onim što ih čeka u budućnosti.
      Hvala što pratiš moj blog. <3

      Избриши
    2. Nema na cemu :) Svaki savet ili post ovakvog tipa je dobrodosao :)

      Избриши
  2. Omiljeno niko nikad nije postao siromasan dajuci drugima.
    Predivan post ❤

    ОдговориИзбриши
  3. Najvaznije je biti uporan i graditi dobre medjuljudske odnose sa ljudima koji imaju slicna interesovanja. Meni si pomogla oko podesavanja, sto pokazuje tvoju nesebicnu stranu da i drugi napreduju u ovom svetu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Tamara, hvala na lepim rečima.
      Volim da pomognem kada god mogu, meni to nije problem. Ima mesta za sve!
      Hvala na podršci!

      Избриши
  4. Hvala ti, draga Svetlana. Izgleda da smo počele pisati blog u isto vrijeme, i stvarno, i ja sam zbog kineskih sajtova nailazila na različite provokacije, ali nisam znala kako da reagujem.

    aminique.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Amina, i dobre i loše kritike treba podneti uzdignute glave i imati svoj stav. Ako je nešto kvalitetno, zašto to ne iskoristiti? Ako nije, zašto ne reći nije kao na sajtu i to je to. Samo budi iskrena i gledaj da te takvi komentari ne uznemire.
      Hvala što pratiš moj blog. <3

      Избриши
  5. Zdravo, kao početnici u svetu blogovanja, jako mi je bilo zanimljivo da pročitam ovaj post i da vidim šta me očekuje ukoliko nastavim da radim na svom blogu. Hvala na predivnom postu, a volela bi da čujem tvoje mišljenje o mom zasada skromnom blogu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Jelena, drago mi je da ti se dopadaju moji tekstovi i hvala što pratiš moj blog.
      Slobodno mi se javi na mojoj fb.stranici ,,Moj Šminkeraj" i pošalji link svog bloga. :)

      Избриши
  6. Divan post! Samo me interesuje sta te je navelo da napises ovakav post i olaksas dusu :) ? Predivno si sve to napisala, i ja se slazem sa svim navedenim gore, i ja sam imala prilike da naidjem na svkakve ljude, na razne provokacije, i svakakvaa misljenja.. Bitno je da takve osobe odstranimo od liste nasih prijatelja, jer samo sire negativnu energiju svuda gde su. Hvala Bogu pa je vise pozitivnih stvari, ili eto mi zelimo da imamo vise pozitive! Mislim da ne moze svako da se izbori sa svim losim stvarima koje idu uz pisanje bloga. Ali zato oni koji umeju, na kraju dobiju i nagradu!
    Eto poput tebe. Postigla si ono sto nisi verovala da hoces, a sta te sve ceka...? Ja jedva cekam da saznam, i nadam se samo dobrim ponudama i prijateljstvima!
    Divno!

    ОдговориИзбриши
  7. Divno divno divno! Meni se tvoj blog jako dopada, samo tako nastavi! :)

    https://marinaaastyle.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши